USA

USA volají o pomoc, Trump vyhrál další primárky!

Spojené státy volají o pomoc dvaceti největších světových velmocí, od kterých požadují státy oživení globální ekonomiky. Za jakým účelem USA však požaduje oživení globální ekonomiky? Důvod je jednoduchý. Kandidát na amerického prezidenta Donald Trump vyhrál podle tamějších zpráv další primárky a zvyšuje se tak reálná šance, že prezidentské volby v USA, jenž možná vyhraje.

Čtěte více: Donald Trump šokoval svým projevem voliče v USA

Ve Spojených státech berou kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa jako “outsidera” a udělají podle tamějších zdrojů vše, aby tento muž nevyhrál blížící se volby. Američtí ekonomové se totiž domnívají, že pokud se nenastartuje americká ekonomika, Trump s největší pravděpodobností zvítězí v tamějších volbách. Ve Spojených státech se před několika týdny dokonce tvrdilo, že o vítězi amerických voleb na prezidenta je předem rozhodnuto a vítězkou bude Hillary Clinton.

Donald Trump vítězí v dalších primárkách a v USA se začínají již obávat, že kandidát vyhraje nadcházející volby

Na blížícím se summitu G20 budou Spojené státy požadovat stimulační opatření zejména měnové a rozpočtové povahy. Summit by se měl podle zpráv v letošním roce konat v Šanghaji během příštích týdnů. V souvislosti s podobnými praktikami se zmiňuje politika centrální banky Fed, které záměrně zvyšovala úrokové sazby, jenž může mít souvislosti s prezidentskými volbami.

Zdroj: Hlavnespravy
Foto: Christopher Halloran / Shutterstock.com

Přejít nahoru