Viktor Orbán

Viktor Orbán kritizuje dohodu Merkelové s Tureckem

Maďarský premiér Viktor Orbán okomentoval současnou utečeneckou politiku mezi německou kancléřkou Angelou Merkelovou a prezidentem Erdoganem v čele Turecka, které v současné době vede na blízkém východě tvrdé boje. Orbán se vyjádřil tak, že nepovažuje plán německé kancléřky Merkelové, jenž chce jednat s Tureckem o uprchlících za reálný, jelikož tuto dohodu považuje za iluzi.

Čtěte více: Orbán: Maďarsko bude pořádat referendum o přijímání uprchlíků

O dohodě mezi Německem a Tureckem jsme Vás informovali již před několika kdy, přičemž tato tajná dohoda zavazovala Evropu k přijetí dalšího milionu žadatelů o azyl z blízkého východu. Uprchlíky si následně po přijetí do Evropy měly přerozdělit země v unii, které jsou nuceny akceptovat uprchlické kvóty, i přes značné protesty ze strany většiny zemí v Evropské unii.

Maďarský premiér Viktor Orbán kritizuje dohodu mezi Evropskou unií a Tureckem a považuje ji za nereálnou

Maďarský premiér tvrdí, že již zmíněná dohoda mezi Evropskou unií a Tureckem, jenž si klade za úkol přinést další uprchlíky do Evropy, ohrožuje bezpečnost Evropy. Pro německé noviny Bild dokonce premiér uvedl: “Prosíme pana Erdogana, aby za výměnu peněz a služeb poskytl bezpečnost našich hranic, jelikož se sami nedokážeme ubránit zástupům žadatelů o azyl, jenž míří z Turecka do Evropy.”

(KPa, ceskoaktualne.cz, hlavnespravy.sk, Foto: Northfoto / Shutterstock.com)

Přejít nahoru