Afghánci

Afghánci útočili ve Vídni na mladistvé, dva jsou v ohrožení života

Afghánci měli podle zpráv z Rakouska napadnout několik nezletilých chlapců, kteří pocházejí z Kavkazu a způsobit jim bodná zranění. Skupina přibližně 50-ti Afghánců napadla podle tamějších informací v jednom z mnoha obchodních center ve Vídni Čečence, kterým bylo od 15 do 18 roků. Menší skupina byla napadena Afghánci, kteří použili jako zbraně nože a železné tyče, kterými způsobili bezbranným chlapcům těžká zranění.

Čtěte více: Evropu aktuálně zmítají četná znásilnění, Rakousko hlásí další případ

Celkem sedm zraněných Čečenců bylo převezeno do tamější nemocnice, kde byli vyšetřeni. Dva chlapci jsou v akutním ohrožení a bojovali několik hodin o život. Incident se odehrál během masových nepokojů ve vídeňské čtvrti Brigittenau, kde k tomuto činu přihlíženo několik místních, kteří médiím uvedli, že se jednalo přibližně o 50 Afghánců, kteří v sobotní podvečer útočili na Čečence železnými trubkami a noži.

Afghánci napadli nezletilé Čečence železnými trubkami a noži, dva napadení bojovali v tamější nemocnici o život

Rakouský deník Krone Zeitung uvedl, že se dvě dotyčné skupiny, mezi kterými mělo dojít k potyčce, se na sociální síti urážely, což vyvrcholilo k již zmíněné potyčce. Informaci zveřejnil rozhlas ORF s odvoláním na policejního mluvčí Paula Eidenbergera, který se domnívá, že ve věci hrály roli také drogy.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: maudanros / Shutterstock.com)

Přejít nahoru