Bild

Bild: Rusko plánuje dosud největší testy jaderných raket

Německý Bild přišel před několika dny se znepokojující zprávou z Ruska, které se podle německého deníku aktuálně chystá na dosud největší testy jaderných raket za posledních 25 let. Přesněji se jedná o jaderné rakety dlouhého doletu. Jelikož zatím nedošlo k oficiálnímu prohlášení ze strany ruské armády, spekuluje se v německém tisku, jak budou tyto jaderné rakety dlouhého doletu otestovány.

Čtěte více: Independent: Němci brzy potrestají utečeneckou politiku Merkelové

Předpokládá se však, že testy jaderných raket se uskuteční z paluby jaderných ponorek typu “Severní vítr” v blíže nespecifikované oblasti v Arktidě. Oficiální verze tvrdí, že země bude testovat připravenost flotily, skutečnost je však úplně jiná. Testy budou pouze demonstrovat vojenskou sílu vůči Spojeným státům. Novináři se domnívají, že se jedná o pouhou reakci na testy jaderných raket Minuteman, které před několika týdny uskutečnil Washington.

Německý deník Bild informuje o největším testu jaderných raket za posledních 25 let, které uskuteční Rusko

Během testu jaderných raket se bude také testovat ponorka, ze které budou tyto rakety vypuštěny, zda zvládne nápor salvy vystřelovaných jaderných raket. Ponorky, které budou využity k tomuto kontroverznímu testu, byly podle německého deníku Bild naposledy využity k podobnému účelu v roce 1991. Ruské ministerstvo obrany již přiznalo, že se jedná o provokační test.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru