EU

WP: Stačí pár špatných voleb a NATO s EU končí

Americký deník Washingtonpost v jednom ze svých posledních článků reagoval na aktuální dění v Evropské unii, ve které se začínají konat politické volby. Příkladem může být Slovensko, které už zná výsledky voleb několik hodin. Spojené státy tvrdí, že stačí v Evropě dvě nebo tři špatné volby a je konec s NATO a EU.

Čtěte více: Ted Cruz je nebezpečnější než Trump. Jen se o tom příliš nemluví

Redaktoři z deníku Washingtonpost tvrdí, že na celkové dění v Evropské unii budou mít vliv dvě zásadní prezidentské volby. Konkrétně se jedná o prezidentské volby ve Spojených státech, kde proti sobě na podzim nastoupí pravděpodobně Donald Trump s Hillary Clinton a prezidentské volby ve Francie. Tyto dvě prezidentské volby mohou hrát klíčovou roli podle redaktorů ze Spojených států při zhroucení jednoty Západu, tak jak jej známe v současné podobě.

Americký Washingtonpost varuje před zhroucením EU a NATO, o kterém rozhodnou budoucí prezidentské volby

Západ je aktuálně jen pár kroků od zhroucení NATO, EU a moderního liberálního světového řádu, tvrdí novinářka z amerického deníku Washingtonpost. Na současné dění v Evropské unii bude mít samozřejmě podle autorky Anne Applebaumové vliv referendum ve Velké Británie o vystoupení z EU. Zároveň autorka článku tvrdí, že takto napjaté politické dění nezažila za celý svůj život.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru