Britská společnost

Britská společnost šokovala veřejnost prohlášením o porodu postižených dětí

Jedna z britských společností pro transplantaci nedávno šokovala veřejnost svým prohlášením o porodu postižených dětí k příležitosti spuštění kampaně, která vzbudila ve světě řadu kritických komentářů. Britská společnost během cynické kampaně nabádá těhotné ženy, které čekají dítě, jenž bude trpět v budoucnosti vadou, aby děti porodily a svěřily děti do rukou chirurgů, kteří transplantují orgány.

Britská společnost během kontroverzní kampaně nabádá ženy k porodu postižených dětí a transplantaci orgánů

Společnost ve Velké Británii tak během kampaně nabádá ženy, které čekají postižené dítě, aby nebylo dítě zabito během potratu, ale dále využito pro orgány. O zprávě informoval deník DailyMail. Společnost pro transplantaci však obhajuje kampaň tím, že ženy, které čekají postižené dítě, chodí ve většině případů na potrat, čemuž se snaží britská společnost předejít.

Čtěte více: Podle doktorů přinášejí uprchlíci do Evropy nebezpečné nemoci

Jelikož je aktuálně nedostatek orgánů k transplantaci, budou matky s postiženými dětmi v děloze “podporovány”, aby došlo k odnošení dítěte do 9. měsíce života, které bude následně využito pro transplantaci orgánů. K problému se již vyjádřil jeden z iniciátorů kampaně, chirurg Niaz Ahmad z univerzitní nemocnice St. James v Leeds, který praktiky schvaluje a považuje tento způsob za vhodný na národní úrovni.

Podle univerzitního chirurga většina doktorů do dnešních dnů nepochopila, že mohou být tyto orgány využity, jelikož fungují a mají dlouhou životnost.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: DailyMail)

Přejít nahoru