Policie

Policie zadržela v Bruselu útočníka z Paříže

Policie v Bruselu dokázala po několika měsících dopadnout jednoho z útočníků z Paříže, kde byly spáchány na konci minulého roku teroristické útoky. Policie v minulých dnech zadržela radikálního islamistu Salaha Abdeslama, který je tak podezřelý z teroristických útoků v Paříži, které se odehrály během listopadu minulého roku a bylo zabito přes 100 nevinných osob. Celému zatčení však předcházela přestřelka na bruselském náměstí Molenbeek, během které byl také pachatel zraněn.

Čtěte více: Pařížské útoky – „náhoda,“ o které média „zapomněla“ informovat

Informace sdělil médiím belgický premiér Charles Michel během tiskové konference, které se dokonce účastnil francouzský prezident Francois Hollande, jenž potvrdil, že se jednalo skutečně o pachatele z Pařížských útoků. Spolu se Salahem Abdeslamem byli zadrženi také dva podezřelí, jenž měli podle tamějších zpráv také zasáhnout do listopadových útoků ve Francii. Belgický premiér společně s francouzským prezidentem projevili radost nad vzájemnou spoluprací v hledání teroristů, přičemž Charles Michel tvrdí, že se jedná o krok vpřed v boji proti teroristům v Evropské unii.

Policie zadržela v Bruselu tři podezřelé z teroristických útoků, které se odehrály minulý rok v Paříži

Francouzský prezident Francois Hollande se během schůze s médii vyjádřil k předání útočníků zatčených v Bruselu a doufá, že toto vydání francouzské justici proběhne v co nejkratším čase.

(KPa, ca.cz, ez.cz, Foto: CRM / Shutterstock.com)

Přejít nahoru