CNN

CNN: Austrálie staví plot na hranicích se Slovinskem !?

Mnoho z nás ví i z vlastní zkušenosti, že Američané nemají ani ponětí o geografii, hlavně o cizích zemích. Je to z důvodu nejspíše špatné školní výuky, která má nejnižší úroveň na světě. Pokud vědí vůbec něco, pak je to pouze z hollywoodských filmů.

Vysílací stanice CNN projevila značnou míru ignorace, když zaměnila Rakousko za Austrálii

“Téměř pokaždé, když jsem byl v Americe a řekl: Já jsem ze Švýcarska, dostal jsem odpověď, aha tam odtud je ABBA nebo tam se vyrábí auta Volvo, nebo nábytek IKEA. Jak si mohou plést Švýcarsko se Švédskem, to nechápu. Možná proto, že jména obou zemí začínající na “S”. Docela špatně vypadá, když podobné školácké chyby předvedou zpravodajské kanály, například slavná CNN, která je dávána za vzor,” píše se v článku na německém webu Alles Schall und Rauch.

Zpravodajská televize CNN oznámila ve svém zpravodajství: “Austrálie staví plot na hranici se Slovinskem”. Totální školácká chyba a ignorance CNN, když si plete “Austria” a “Australia”, Rakousko s Austrálií.

Představte si, kolik je třeba zapojit “profesionálních novinářů”, než světlo světa spatří taková úžasná zpráva, že  Slovinsko má společnou hranici s Austrálií? Je tam někdo, kdo přebírá zprávy z tiskové agentury. Pak někdo zformuluje zprávu, zkrátí pro vysílání, napíše titulek. Potom text kontroluje editor, vedoucí výroby, a následně je připravena zpráva pro vysílání. Zařadí se do programu, napíší titulky. Text zprávy se zapíše do čtecího zařízen. Hlasatel studuje text zprávy před vysíláním pro správný důraz a výslovnost.

CNN je obecně považována za seriózní a kompetentní zpravodajský kanál. Politici se spoléhají na to, že co se odtamtud dozví je pravda. Televizní diváci vnímají zprávy CNN jako pravdivé. Ano, když to CNN tvrdí, tak to musí být pravda.

CNN není jediný zpravodajský kanál, který dělá takové hrubé chyby. Podobně v Evropě, včetně národních televizních kanálů v Německu, Španělsku, Švýcarsku.

Přemýšlíte o tom, co slyšíte a vidíte? Je to věrohodné? Má Austrálie hranice se Slovinskem? Naprosto absurdní, že jo? Ale podobné chyby se stávají velmi často. Přidejte si k tomu záměrně rozptýlenou propagandu a jednostranné verze událostí.

(KPa, pz.cz, Foto: pz.cz)

Přejít nahoru