Turecko

Turecko se stalo zemí vyvrhelů, píše Independent

Turecko se stalo státem vyvrhelů, kteří se spojují s teroristy z Islámského státu a všem vládne diktátorský prezident Erdogan. Přibližně takto komentuje současné politické dění v Turecku deník The Independent, který považuje současné Turecko za zemi vyvrhelů. Britský deník považuje tvrdá opatření vlády, jenž jsou mířena na vlastní národ a kontakt Ankary s teroristy z extrémistické skupiny Islámský stát za ohavné.

Čtěte více: Turecko dostalo ultimátum, aby významně snížilo přiliv uprchlíků

V očích ostatních zemí Turecko naprosto zdiskreditovala diktátorská vláda současného prezidenta Erdogana, komentuje situaci The Independent. Situaci v Turecku také okomentoval pro britský deník bývalý turecký velvyslanec Unal Čevikoz. Bývalý velvyslanec přiznal, že Spojené státy a mezinárodní koalice nevidí v Turecku pomocníka, ale přítěž. Země již ztratila jméno důležitého hráče, který se může podílet na řešení problémů a konfliktů, dodal bývalý turecký velvyslanec Unal Čevikoz.

Turecko se stalo přítěží a státem vyvrhelů, tvrdí v interview pro britský deník bývalý turecký velvyslanec

Důvodem, proč je země aktuálně pro všechny přítěží je prezident Erdogan, který již několikrát prokázal ignoraci mezinárodního práva a lidské svobody, tvrdí Čevikoz. Britský deník The Independent dále zdůrazňuje, že je turecký prezident Erdogan schopný ignorovat právo a rozhodovat o životě každého tureckého občana.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru