Německo

Začíná Německo se shromažďováním peněz?

Již před několika dny se v médiích objevila zpráva, že si Evropská unie zahrává s myšlenkou o zrušení hotovosti v EU, která by měla být nahrazena kartami. Jak naznačují zprávy z Německa, tato domněnka se s velkou pravděpodobností stala realitou. Německý deník Der Spiegel před několika dny na svých webových stránkách zveřejnil článek, ve kterém Bavorská bankovní asociace nabádá členské banky, aby shromáždily fyzickou hotovost.

Čtěte více: Evropská unie hrozí žalobou v souvislosti s domácími potravinami

Může se jednat o pouhou reakci na záporné úrokové sazby, se kterými Evropská unie aktuálně zápasí. Co to ve skutečnosti znamená? Komerční banky si účtují za držení vkladů u Evropské centrální banky. Jelikož je však cílem všech bank ekonomický růst, Evropská centrální banka ECB požaduje od ostatních bank založení co nejvíce půjček u svých klientů, protože věří, že je ekonomický růst závislý právě na půjčkách.

Německo s největší pravděpodobností zahájilo shromažďování peněz na povel Evropské centrální banky

Bavorská bankovní asociace však má už dost této finanční diktatury a rozhodla se varovat všechny členské banky, aby záměrně “uhýbaly” právě Evropské centrální bance ECB a začaly uchovávat dostatečné rezervy v podobě fyzické hotovosti. Jedná se tak o revoluci bank, které masově bojují proti centrální bance.

(KPa, ca.cz, ac24.czzerohedge, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru