Erdogan

Erdogan měl svůj podíl na útocích v Evropě, píše The Guardian

Jordánský král Abdalláh II. bin al-Husajn během svého rozhovoru s jedním z amerických kongresmanů hovořil o teroristických útocích v Bruselu, které se odehrály během minulého týdne, ve kterých měl podle jordánského krále svůj podíl turecký prezident Erdogan. Rozhovor mezi kongresmanem a jordánským králem zveřejnil deník The Guardian, který získal záznam besedy mezi Johnem McCainem a Abdalláhem II. Recep Tayyip Erdogan podle slov krále věří, že lze problémy v regionu řešit metodami radikálního islamismu.

Čtěte více: Islámský stát vyzývá po útocích v Bruselu k džihádu

Skutečnost, že se teroristi z blízkého východu dostali do Evropy, je součástí turecké politiky, hovoří o aktuálních problémech v Evropě jordánský král. Během společné diskuze také jordánský král oznámil nasazení speciálních jednotek v Libyi, kde se plánuje společná operace se silami britského letectva. Armáda je podle Abdalláha II. připravena vstoupit do Somálska spolu s Velkou Británií a Keňou, kde budou bojovat proti skupině Aš-Šabáb, na kterou do dnešního dne nikdo nezareagoval. Somálští islamisté jsou podle zpráv ve spojení s bojovníky z Islámského státu a al-Kájdou.

Prezident Erdogan nese značný podíl na teroristických útocích v Evropě, tvrdí jordánský král Abdalláh II.

Problém je mnohem rozsáhlejší, než si dokážeme připustit. Jde o třetí světovou válku, cituje deník slova jordánského krále Abdalláha II.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Ahmad A Atwah / Shutterstock.com)

Přejít nahoru