Evropská unie

Evropská unie je velkou hrozbou, píší média v Británii

Média ve Velké Británii a Spojených státech píší, že je Evropská unie velkou hrozbou pro všechny země, které se v ní nachází. Důvodem k těmto obavám jsou nedávné teroristické útoky v Bruselu, které si vyžádaly 35 obětí, přičemž další stovky byly zraněny. Velká Británie také využívá teroristické útoky k odchodu z Evropské unie, o kterém se bude v polovině letošního roku rozhodovat v referendu.

Čtěte více: Brexit může stát sto miliard liber a ztrátu 1 milionu pracovních míst

Bývalý šéf britské politické strany Tories, lord Michael Howard, jenž je známý odpůrce německé politiky tvrdí, že je Evropská unie sama o sobě chybný projekt, jenž činí některé ze svých občanů chudší a nemůže zaručit jejich bezpečnost. Prvním důvodem může být podle bývalého politika vysoký kurz eura pro ekonomiku jižních zemí. Dalším trnem v oku je pro lorda Micheala Howarda Schengenská dohoda, která podle vyhlášení bývalého šéfa Interpolu umožňuje bezproblémový vstup všem teroristům na území EU. Trhliny jsou velké a budoucnost EU je nejistá, tlumočí deník Daily Mail.

Média ve Velké Británii a Spojených státech varují před hrozbou, kterou je aktuálně Evropská unie

Deník The New York Post v jednom ze svých článků citoval bezpečnostního mluvčího Hookoma, jenž tvrdí, že tento teroristický útok poukazuje na volný pohyb v Schengenu a laxní kontroly na hraničních přechodech.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru