Turecko

Šokující záběry: Turecko vyvraždilo vlastní obyvatele

Ruská televize Russia Today v minulých hodinách zveřejnila šokující záběry z tureckého města Cizra, které zřejmě Turecko bombardovalo a vyvraždilo tak vlastní obyvatele, jenž v zasažené oblasti bydleli. Turecké město Cizra, jenž se nachází na jihovýchodě země obývají Kurdové, které již dlouhá léta vedou s tureckou armádou boje. Tamější obyvatelé dokonce televizi potvrdili, že dlouhé měsíce před útokem čelili blokádě ze strany turecké armády, která následovně město doslova zničila.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8KiMGTTJG9o&w=853&h=480]

Čtěte více: Erdogan děsí svoji politikou všechny turisty, píše Die Zeit

Reportér televizní stanice RT William Whiteman se na vlastní oči přesvědčil, čeho byla schopna turecká armáda. Turecká armáda na povel prezidenta Erdogana dokonce zaživa nechala upálit až 150 lidí v jednom z tamějších bytových domů, který během požáru obklíčili a nedovolili nikomu z hořících sutin utéct. Žena, která přežila vyvražďování turecké armády televizi prozradila, že armáda bojuje proti teroristům, avšak v městě Cizra žádní nebyli a vojáci tak zabili stovky nevinných civilistů.

Turecko nechalo na povel prezidenta Erdogana vyvraždit kurdské město, kde se nacházeli nevinní civilisté

V jedné z tamějších pivnic dokonce bylo nalezeno až 50 lidí, kterým byly useknuty hlavy. Turecko však odmítá verzi o vyvraždění nevinných lidí a tvrdí, že všechny oběti útoku byli nebezpeční teroristé.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru