Francouzská policie

Francouzská policie zatkla v Calais demonstrující proti uprchlíkům

Francouzská policie zadržela během sobotních hodin přibližně 14 protestujících ve městě Calais, kteří způsobili v blízkosti uprchlického tábora nepokoje. Přibližně 14 protestujících podle tamějších zpráv zablokovalo přilehlou dálnici, kde shromáždili pneumatiky, které následně zapálili. Během samotného “protestu” volali po uprchlících hanlivé výrazy a požadovali, aby se žadatelé o azyl, kteří aktuálně bydlí v uprchlickém táboře, odstěhovali zpět tam, odkud do Francie přišli.

Čtěte více: Obyvatelka Calais hovoří o pekle, které způsobili ve městě uprchlíci

Protestující si během sobotního protestu proti žadatelům o azyl ve městě Calais připravili cedule s nápisy “Běžte domů” nebo “Neprojdete”. Během protestu došlo k zablokování tamější silnice, které vedou do rodného města protestujících přesněji Calais. Francouzské město Calais se stalo v posledních měsících taková přestupní stanice pro uprchlíky, kteří se chystají dostat do Velké Británie. Během pobytu uprchlíků v Calais došlo také k vybudování jednoho z největších táborů, který začala francouzská vláda postupně ničit. V uprchlickém táboře se shromažďuje aktuálně několik tisícovek uprchlíků.

Francouzská policie zatkla přibližně 14 demonstrujících proti uprchlíkům, kteří blokovali silnici a pálili pneumatiky

V pátečních hodinách bylo dokonce zadrženo pět podezřelých osob, které byly převlečeny za policisty. Podezřelí měli atakovat uprchlíky v blízkém uprchlickém táboře, policie však tyto individua zadržela.

(KPa, ca.cz, voa.com, Foto: Anjo Kan / Shutterstock.com)

Přejít nahoru