Trump

Trump zrušil z bezpečnostních důvodů svoji návštěvu v Chicagu

Republikánský kandidát na příštího prezidenta Spojených států amerických Donald Trump musel z bezpečnostních důvodů zrušit svoji plánovanou návštěvu Chicaga, jenž měla být uskutečněna v pátečních večerních hodinách. Jednoznačný favorit v boji o prezidentské křeslo za republikánskou stanu z bezpečnostních důvodů zrušil shromáždění, na kterém se měli objevit již zmínění odpůrci kandidáta na prezidentské křeslo.

Čtěte dále: V pekle je speciální místo pro ženy, které nebudou volit Hillary

Agentura DPA uvedla informace, že se několik hodin před uskutečněním tohoto setkání shromažďovali tisíce podporovatelů, ale také odpůrců republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Donald Trump dokonce aktuální dění v ulicích Chicaga konzultoval s tamější policií, která doporučila setkání předčasně zrušit. Oficiální verze uvádí, že bylo setkání zrušeno z důvodu bezpečnosti účastníků, kteří se měli setkat v sále Univerzity Illinois s tím, že se bude setkání konat v blízké budoucnosti, bližší den setkání však nebyl specifikován.

Kandidát na prezidentské křeslo Donald Trump musel z bezpečnostních důvodů zrušit shromáždění v Chicagu

Po oznámení o přerušení akce došlo mezi lidmi k potyčkám a musela zasahovat tamější policie, které se podařilo uklidnit situaci. V aréně, kde se mělo konat setkání s prezidentským kandidátem Donaldem Trumpem došlo po zrušení akce ke skandování ze strany odpůrců “Zastavili jsme Trumpa!”.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: a katz / Shutterstock.com)

Přejít nahoru