OSN

Generální tajemník OSN Pan Ki-mun nesouhlasí se stavbou bariér proti uprchlíkům

Generální tajemník OSN se nedávno negativně vyjádřil k budování bariér proti žadatelům o azyl, kteří aktuálně míří z blízkého východu do Evropské unie, kde hledají podmínky pro lepší život. Jelikož se v dnešních dnech neřeší nic jiného, než způsob na zastavení přílivu migrantů do Evropské unie, vyjádřil se k tomuto problému také samotný generální tajemník OSN, který stavbu bariér proti migrantům zásadně odmítá.

Čtěte více: Evropa není svobodná a je nám zakázáno hovořit pravdu, tvrdí Orbán

V této souvislosti také vyzdvihl generální tajemník přístup německé kancléřky Angely Merkelové, která však zastává v otázce migrace značně odlišné názory na řešení oproti většině politikům ze zemí v Evropské unii. Konkrétně zde můžeme například zmínit maďarského premiéra Viktora Orbána, který se vyhradil proti nařízením z Bruselu a nechal vybudovat i přes odpor EU na hranicích Maďarska oplocení, jenž si klade za úkol zabránit přílivu nelegální migrantů do země, potažmo do celé Evropské unie.

Generální tajemník OSN Pan Ki-mun se ohradil vůči stavění bariér proti uprchlíkům a chválí přístup Merkelové

Generální tajemník během svého rozhovoru pro německý deník Bild pochválil přístup německé kancléřky Merkelové, která si vede v této otázce velice dobře. Dále Pan Ki-mun poznamenal, že stavění bariér a posílání lidí pryč z Evropy není odpovědí na problém.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: photo story / Shutterstock.com)

Přejít nahoru