Merkelová

I přes porážku ve volbách doufá Merkelová v řešení uprchlické krize v EU

Německá kancléřka Angela Merkelová se po fiasku ve volbách vyjádřila tak, že i nadále věří v evropské vyřešení uprchlické krize. Německá kancléřka se také vyjádřila k výsledku voleb, který nepovažuje za osobní selhání, ale pouze za projevení nespokojenosti voličů k tomu, že se do dnešního dne nepodařilo najít řešení ohledně žadatelů o azyl, kteří každý den přicházejí do německé metropole.

Čtěte více: Kancléřka se povýšila v německé Talk Show na evropskou císařovnu

Předchozí dny byly pro naši politickou stranu Křesťanskodemokratickou (CDU) velice těžkými, komentuje výsledky voleb německá kancléřka Angela Merkelová pro agenturu Reuters. Kancléřka také dodala, že výsledky ze všech tří regionů dokazují, že voliči dali najevo nespokojenost s řešením uprchlické krize, ne však s jejím vypuknutím v takovémto měřítku. Do dnešního dne jsme prošli již dlouho cestou k vyřešení migrační krize, ale stále nemáme dlouhodobé řešení, které krizi zcela vyřeší, dodala německá kancléřka pro novináře.

Kancléřka Merkelová považuje selhání ve volbách za vyjádření nespokojenosti lidu s řešením uprchlické krize

Dlouhodobé řešení uprchlické krize si vyžaduje podle německé kancléřky delší čas. Podle agentury AP tak kancléřka dala najevo, že i přes porážku ve volbách nehodlá měnit dlouhodobý postoj v otázce řešení uprchlické krize a přijímání žadatelů o azyl.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru