Jaderná elektrárna

Jaderná elektrárna v Belgii zaznamenala vraždu jednoho ze zaměstnanců

Belgický úřad, který dohlíží na bezpečnost nad jadernými elektrárnami v zemi zveřejnil během minulých hodin velice znepokojivou zprávu, ve které mluvčí institutu hovořili o proniknutí do jedné z elektráren v zemi, kde byl také jeden ze zaměstnanců zastřelen. V médiích se také diskutovalo o vstupní kartě, která měla být zaměstnanci odcizena, ale tato informace se zatím nepotvrdila.

Čtěte dále: Belgie zvyšuje ochranu jaderných elektráren v reakci na útoky

Po tomto incidentu odebral belgický úřad pro dohled na jadernou bezpečnost vstupní karty většině zaměstnancům jaderné elektrárny a dalším osobám byl nadále zakázán vstup do prostor jaderné elektrárny. Incident se odehrál několik dnů po teroristických útocích v Bruselu, při kterých zemřelo 31 osob a další tři stovky byly zraněny. Mluvčí belgické policie se k tomuto případu odmítla vyjádřit vzhledem k tomu, že aktuálně probíhá vyšetřování vraždy strážného, který pracoval pro jadernou elektrárnu. Již během čtvrtečních hodin varoval La Derniere Heure, že útočníci zvažovali také útok na jadernou elektrárnu.

Jaderná elektrárna v Belgii řešila útok na jednoho ze zaměstnanců, který byl neznámým útočníkem zastřelen

I přes předběžná opatření, která proběhla v zemi po teroristických útocích v Bruselu, nedokázala Belgie zamezit tomuto incidentu, který je velkým varováním pro bezpečnostní složky v zemi.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru