Syrská armáda

Syrská armáda přebírá město Palmyra

Syrská armáda úspěšně pokračuje v boji proti extrémistům z Islámského státu a postupně začíná přebírat město Palmyra. Vojákům ze syrské armády se podařilo dobýt starou citadelu Palmyry, která nabízí pro armádu velice důležitý výhled na přilehlé město, které okupují radikální islamisté. Během čtvrtečních hodin se tak podařilo milicím, které společně bojují se syrskou armádou, obsadit pozice v citadele v jihovýchodní Palmyře.

Čtěte více: RT tvrdí, že získala důkazy o kontaktu Ankary s teroristy

Syrské jednotky již dlouhou dobu spolupracují při bojích na blízkém východě se skupinami lidové domobrany, jelikož se daří vojenským příslušníkům v tomto neobvyklém složení způsobovat radikálům z Islámského státu značné ztráty. Během brzkých pátečních hodin začala další vojenská akce domobrany spolu se syrskou armádou, během které usilovaly jednotky o znovu převzetí Hradu Fakhr-al-Din al-Maami, informuje média tisková agentura SANA. Během vojenské akce byly zničeny úkryty IS a nastražené minové pasti.

Syrská armáda úspěšně pokračuje v bojích proti radikálům z Islámského státu s pomocí lidové domobrany

Islámský stát je aktuálně obklíčený a brzy se tak očekává obnovení kontroly nad městem Palmyra. Pokud se armádě podaří převrat v tomto městě, bude se jednat o největší jednotlivý zisk syrského prezidenta Asada. Teroristé IS město obývali již od května minulého roku.

(KPa, ca.cz, ac24.cz, Foto: Volodymyr Borodin / Shutterstock.com)

Přejít nahoru