práva migrantů

Jeden z teroristů z Bruselu byl aktivistou za práva migrantů

Zpravodajský deník Breitbart London v jednom ze svých posledních článků hovořil o teroristických útocích v Bruselu, přičemž jeden z teroristů, kteří zabili několik desítek lidí, byl aktivistou za práva migrantů a novinářem na “volné noze”. Jak se podařilo redaktorům z deníku Breitbart London zjistit, terorista z Bruselu, který byl také identifikovaný jako “muž v klobouku”, se jmenuje Faycal Cheffou a jistou dobu působil v rozhlasové stanici pro severoafrické přistěhovalce.

Čtěte více: Evropská unie svoji vyhláškou komplikuje postkynutí úvěru rodinám 

Faycal Cheffou, útočník z Bruselu, kde zemřelo při teroristických útocích přes 30 lidí a další tři stovky byly zraněny, pracoval podle deníku jako novinář na “volné noze” a specializoval se na uprchlíky, kteří mířili do Evropské unie a toužili po udělení azylu. S výše zmíněným teroristou se dokonce setkal v minulém roce bruselský starosta Yves Mayeur, který muže obvinil z pokusu rekrutovat džihádisty, kteří se mají nacházet právě mezi žadateli o azyl. Faycal Cheffou měl také během minulého roku rekrutovat do řad teroristů migranty žijící v utečeneckém centru v Maximilien parku, tvrdí deník Breitbart London.

Faycal Cheffou, terorista z Bruselu, působil před útoky jako aktivista za práva migrantů a novinář

Terorista z Bruselu se před dvěma roky dokonce objevil na jednom z videí na Youtube, kde informoval o situaci v zemi před jednom z mnoha utečeneckých táborů.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru