USA

USA budou od příštího roku bránit Evropu před Ruskem

Jak uvádějí dostupné zprávy z Washingtonu, USA mají v plánu během příštího roku vyslat do Evropy plně ozbrojenou brigádu vojáků, kteří budou mít za úkol bránit Evropu před Ruskem. Oznámilo to v minulých hodinách americké ministerstvo obrany, přičemž budou vojáci ze Spojených států vyzbrojeni tou nejmodernější technikou, kterou aktuálně armáda Spojených států disponuje. Podle vyjádření ze strany USA se však nejedná o malý počet vojáků, ale o tisíce vojáků, kteří budou rozmístěni po celé Evropě.

Čtěte dále: Evropa není svobodná a je nám zakázáno hovořit pravdu, tvrdí Orbán

Do dnešních dnů se předpokládalo, že tito vojáci budou rozmístěni na východě kontinentu, kde bude využívat výcvikovou výzbroj, jenž je již připravena k použití v Evropě. Jak uvádějí nové zprávy o rozmístění vojáků ze Spojených států, tyto americké brigády se budou pohybovat na území celkem šesti východoevropských států, přičemž Česká republika je z tohoto výběru vyřazena. Do konce února příštího roku počítá východ Evropy s příchodem celkem 4200 mužů, uvedl Pentagon.

USA přemístí do konce února roku 2017 celkem 4200 vojáků, kteří budou bránit Evropu před Ruskem

Podle vyjádření Washingtonu se jedná o podporu spojenců, kteří se obávají agrese z Ruska. Vojáci budou disponovat tou nejmodernější výzbrojí, jenž bude umístěna ve východní Evropě, hovoří mluvčí Pentagonu Laura Sealová.

(KPa, ca.cz, ez.cz, Foto: Kletr / Shutterstock.com)

Přejít nahoru