Děti

Lidé se ve Švédsku bojí posílat děti do školy

Rodiče ve Švédsku se podle tamějších informací bojí posílat svoje děti do školy, jelikož se žáci bojí uprchlíků, kteří před nedávnou dobou začali navštěvovat základní školy. Žáci ze Švédska tvrdí, že je ve školách tyto uprchlické děti z blízkého východu šikanují a bojí se tak chodit do školy. Média uvádějí pouze jednu základní školu, konkrétně ve městě Kristianstade, kterou navštěvují děti i z přilehlých měst a blízkého okolí.

Čtěte více: Klaus: Němci již dlouho dopředu plánovali vyslání migrantů do Česka

Jeden z rodičů ze Švédska médiím potvrdil, že dítě nechává celý týden doma, jelikož se ve škole necítí bezpečně a rodiče svoje potomky nechtějí do tohoto prostředí nutit. Paní Malin, která je matkou dvou chlapců tvrdí, že byli její synové oběťmi šikany od nově příchozích žáků z blízkého východu. A jaký mají důvod uprchlíci k šikaně? Jeden z chlapců tvrdí, že si s uprchlickými dětmi odmítal hrát fotbal na školním dvoře, přičemž následovalo napadení od dvou žadatelů o azyl.

Rodiče ve Švédsku odmítají posílat děti do tamějších škol, jelikož se objevily případy šikany

K věci se vyjádřila také ředitelka školy, která ze začátku nechtěla vůbec o tomto konfliktu s rodiči hovořit. Ředitelka prosí rodiče o shovívavost, jelikož tyto děti si prošly válkou a mohou mít za sebou traumatickou minulost.

(KPa, ca.cz, Speisa.com, Foto: Procyk Radek / Shutterstock.com)

Přejít nahoru