Saúdská Arábie

Saúdská Arábie rozhodla: Ženy jsou savci

Vědci ze Saúdské Arábie přišli na opravdu obdivuhodný objev, když před několika dny do světa prohlásili, že jsou ženy savci. Saúdská Arábie tedy rozhodla, že když jsou ženy savci, musí mít stejná práva jako živočichové této skupiny, jako jsou například velbloudi nebo dokonce kozy. Informoval o tom Islaminsesi s odkazem na stránku shafaqna, která o “významné” události v Saúdské Arábii informovala svět.

Čtěte více: SA může ubytovat až 3 milióny uprchlíků, ale nepřijala ani jednoho

Jak už je tento objev sám o sobě absurdní, francouzský zpravodajský web Journal de Montreal v jednom ze svých posledních článků tvrdí, že po celosvětové diskuzi se zástupci z center pro ochranu žen, většina vědců tvrdí, že se v této islámské zemi jedná o skutečně průlomový bod v novodobé historii. Když se však zamyslíme nad tím, jak je s ženami v této kultuře zacházeno, jedná se skutečně o sice malý, ale určitě důležitý krok na cestě k lidským právům, které se ženám na blízkém východě bohužel nedostává.

Saúdská Arábie učinila zásadní objev, když tamější vědci do světa prohlásili, že jsou ženy savci

Před málo okamžiky byla žena předmětem domácnosti, teď už má alespoň žena práva zvířete. Žena byla stvoření bez duše, teď už to tak není, píše výše zmíněný portál.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru