Německo

Německo zakazuje po celé zemi vepřové maso

Německo po celé zemi zakazuje prodej vepřového masa. Jedná se o opatření, které je zřejmě pouhou reakcí na velké počty žadatelů o azyl, kteří dorazili v posledních týdnech či měsících z blízkého východu, jenž je aktuálně postižen válkou, do Evropské unie. Změnu navrhla zejména německá politická strana Křesťanskodemokratická unie, která ve včerejších hodinách veřejnosti oznámila, že ze všech restaurací zmizí vepřové maso.

Čtěte více: Německo se stalo první zemí, která zakázala kapsle na jedno použití

Před několika týdny jsme Vás informovali o znepokojivé zprávě, která uváděla, že se v německých školních jídelnách začíná omezovat právě výše zmíněné vepřové maso, které odmítají konzumovat islámští studenti. Zákaz vepřového masa se tehdy dotkl přibližně 4000 německých škol, které musely přijmout tato opatření. Společnost DGE dokonce doporučila tamějším školám, aby bylo omezeno ve školních jídelnách jídlo, které obsahuje maso. Podrobnosti o této kauze si můžete přečíst ZDE.

Německo se rozhodlo na povel politické strany Křesťanskodemokratické zakázat prodej vepřového masa

Jelikož v zemi roste počet muslimských žadatelů o azyl, němečtí prodejci se jim snaží vyhovět tím, že z pultů svých podniků odebírají vepřové maso, které Islám zakazuje konzumovat. Parlament bude v Německu dokonce jednat o zákazu prodeje vepřových párků, jenž navrhla Křesťanskodemokratická strana.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru