Orbán

Orbán komentoval prohlášení německé kancléřky

Maďarský premiér Viktor Orbán okomentoval kritická slova německé kancléřky Angely Merkelové a zejména vliv utečenecké politiky, kterou aktuálně vede Německo a zejména pak kancléřka Merkelová. Maďarský premiér tvrdí, že v jeho zemi odmítá bouření imigrantů, útoky na maďarské ženy a dcery, poškozování plotů a požáry utečeneckých táborů. Předseda maďarské vlády tak dal jasně najevo, že se nebude podřizovat Německu v otázce uprchlíků.

Čtěte dále: Orbán: Maďarsko bude pořádat referendum o přijímání uprchlíků

Maďarsko však není jedinou zemí, která kritizuje současnou politiku Německa. Rakousko již před několika hodinami vydalo prohlášení, ve kterém tvrdí, že nebude jejich země nadále čekárnou uprchlíků pro Německo. V souvislosti s uprchlíky rozhodla maďarská vláda o rozšíření výstavby plotů na hranici, které brání nelegálním uprchlíkům vstup na území Maďarska. Tento čin Maďarska již kritizovala v minulosti samotná kancléřka nebo zastupitelé Evropské unie.

Maďarský premiér Viktor Orbán kritizuje slova německé kancléřky Angely Merkelové o utečenecké politice

Radši konat samostatně, než zůstat společně nečinně, komentuje současnou situaci v Evropské unii maďarský premiér. Zprávy o prohlášení premiéra přinesl rozhlas Kossuth Rádió. Maďarsko se stalo první zemí, která rozhodovala samostatně, tudíž je aktuálně nejbezpečnější zemí v Evropské unii, která zůstává nadále nečinná, komentuje maďarský premiér Viktor Orbán.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Cylonphoto / Shutterstock.com)

Přejít nahoru