Orbán

Orbán zablokoval iniciativu EU, která vnucovala LGBT ideologii

Viktor Orbán se postavil proti LGBT ideologii, kterou vnucovala všem státům Evropská unie. Maďarsko se stalo vůbec první zemí, která dokázala tuto ideologii odmítnout. Maďarský premiér jednání Evropské unie odsoudil a považuje jej za nenormální. Maďarský premiér tak pokračuje v “boji” proti Evropské unii, které se již před několika týdny postavil v souvislosti s uprchlickými kvótami, které zásadně odmítá a nehodlá je v jeho zemi akceptovat.

Čtěte více: EU tlačí na Sýrii, aby zamezila dalším leteckým útokům na civilisty

Maďarsko se tedy stalo před několika dny oficiálně první zemí v Evropské unii, která se rozhodla ignorovat nebezpečné dokumenty, které navrhli poslanci z Bruselu a apelují na členské země k jejich schválení. O jaké se vlastně jedná dokumenty, proti kterým se ohradila maďarská vláda? Konkrétně se jedná o dokument, ve kterém je oslabováno chápání přirozené rodiny, jenž propaguje právě LGBT , jenž zahrnuje osoby s menšinovým sexuálním zaměřením vůči heterosexuální orientaci.

Maďarský premiér Viktor Orbán se postavil proti iniciativě EU, která vnutila členským státům unie ideologii LGBT

Dokumenty pod názvem “Strategická angažovanost za rodovou rovnost” a “Opatření pro šíření rovnosti LGBT osob” vyvolaly v Evropě vlnu ohlasů. Kdyby Maďarsko tyto dokumenty nevetovalo, členské země by musely přehodnotit národní politiku životního stylu osob LGBT.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru