Times

Řešení krize podle Times: Uprchlíky pošleme do války

Redaktoři z deníku Times sdíleli článek, ve kterém tvrdí, jak by se mohla Evropa vypořádat s uprchlickou vlnou, která se aktuálně žene z blízkého východu do Evropské unie. Evropa podle deníku potřebuje vytvořit Cizineckou legii, jenž by byla využita na potřebných místech pro vedení bojové operace. Podle deníku Times by se tak vyřešily dva problémy najednou.

Čtěte více: Orbán: Nedovolíme uprchlíkům nelegálně vniknout do naší země

Podle redaktora by tato možnost byla výhodná zejména pro uprchlíky z blízkého východu, jelikož za služby v Cizinecké legii by se udělovalo občanství, po kterém tak většina žadatelů o azyl touží a riskují kvůli němu cestou do Evropské unie. Nastává tedy otázka, zda by byl někdo ochotný tuto akci podstoupit a kdo by prováděl vojenské intervence, jelikož se Evropa nemůže spoléhat na armády cizích zemí, komentuje autor článku Edward Lucas.

Redaktor deníku Times Edward Lucas přišel s řešením uprchlické krize založením Cizineckých elegií

Prvním krokem je podle Edwarda Lucase vytvoření Evropské zahraniční legie, která by byla atraktivní pro země, jenž nemají vlastní armádu, jako je například Belgie. Autor článku také uvedl, že celý nápad diskutoval s třemi vysoce postavenými Američany, kterým se nápad redaktora z deníku Times nezdál vůbec absurdní. Na originální článek deníku Times se můžete podívat ZDE.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: Istvan Csak / Shutterstock.com)

Přejít nahoru