Roland Hureaux

Roland Hureaux: Erdogan záměrně posílá uprchlíky do EU

Francouzský diplomat Roland Hureaux se vyjádřil k současnému dění v Evropské unii, která je aktuálně značně zatížena žadateli o azyl, kteří proudí do Evropy z blízkého východu a severní Afriky. Roland Hureaux tvrdí, že turecký prezident Erdogan této situaci nějak nepomáhá, ale naopak ji zhoršuje tím, že záměrně posílá další uprchlíky z Turecka do Evropské unie.

Čtěte více: Zeit: Město uprchlíků? Zástěrka Erdoganových skutečných záměrů!

Myšlenka volného pohybu po celé Evropské unii byla zničena uprchlíky, kteří v těchto chvílích proudí do Evropy a turecký prezident Erdogan záměrně přilévá olej do ohně, komentuje aktuální dění francouzský diplomat Roland Hureaux. Někteří dokonce obviňují tureckého prezidenta Erdogana za značný vliv na uprchlickou krizi v Evropě, jelikož neprojevil iniciativu v řešení migrační krize na blízkém východě.

Francouzský diplomat Roland Hureaux tvrdí, že turecký prezident Erdogan záměrně posílá uprchlíky do EU

Vypravování žadatelů o azyl do Evropské unie stojí podle tamějších zpráv přibližně 5 až 10 tisíc eur. Tato informace potvrzuje fakt, že je Turecko více než dobře finančně zabezpečeno i přes fakt, že turecká vláda neustále žádá finanční prostředky od Evropské unie na řešení uprchlické krize na blízkém východě. Dalším problémem v uprchlické krizi je podle diplomata neochota některých zemí přijímat uprchlíky na svá území.

(KPa, ca.cz, ac24.cz, Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com)

Přejít nahoru