Švýcarsko

Švýcarsko pracuje na omezení uprchlické vlny

Švýcarsko nedávno představilo plán na omezení toku uprchlíků z Evropské unie, který bude projednáván s úředníky z Bruselu. Švýcarská vláda tak pracuje na návrhu, který si klade za cíl omezit tok migrantů z EU, který bude schválen vládou, pokud se zemi nepodaří do února příštího roku dosáhnout souhlasu s Bruselem.

Čtěte více: EU zrušením hotovosti vezme právo zemím bránit se, tvrdí experti

Důvodem, proč Švýcarsko pracuje na tomto návrhu je fakt, že v roce 2014 byly v referendu schváleny uprchlické kvóty, které diktovala Evropská unie. Unie se tak aktuálně snaží vyřešit situaci, aby nedošlo k porušení paktu, jenž zavazuje volný pohyb všem občanům Evropské unie. Tamější vláda dále potvrdila, že je tento pakt závislý na situaci ve Velké Británii, která zvažuje referendum o vystoupení z Evropské unie. Do této doby vláda potvrdila, že rozhovory mezi Bernem a EU budou pozdrženy.

Švýcarsko potvrdilo činnost vlády na novém paktu, který si klade za cíl omezit tok migrantů z Evropské unie

Předběžné datum referenda o vystoupení Velké Británie z Evropské unie se stanovilo na 23. června letošního roku. Švýcarská vláda například pracuje na návrhu, který ulehčí zaměstnavatelům zaměstnat žadatele o azyl, kterému bylo již uděleno povolení na pobyt.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Anjo Kan / Shutterstock.com)

Přejít nahoru