Trump

Trump: NATO je jen zbytečný přežitek studené války

Prezidentský kandidát Donald Trump, jenž v letošním roce bude bojovat ve Spojených státech o prezidentské křeslo okomentoval situaci kolem NATO, jenž považuje za zbytečný přežitek studené války. Kandidát na prezidenta během svého nedávného proslovu na konferenci kritizoval Organizaci Spojených národů a tvrdil, že OSN již není nadále “přítelem” demokracie, svobody, Spojených států nebo také samotného Izraele.

Čtěte více: Martin Sorell: Hillary Clinton bude prezidentkou, je předem rozhodnuto

Favorit mezi uchazeči za republikánskou stranu se takto vyjádřil na pondělní konferenci, jenž se odehrávala ve Washingtonu. Během proslovu, který byl mířen zejména na podporu Izraele prohlásil, že je Írán aktuálně největším sponzorem terorismu na celém světě. Donald Trump během svého proslovu použil předem připravené poznámky, což je u tohoto muže možné vidět jen zřídka, jelikož se ve většině případů vyjadřuje spontánně, komentuje průběh pondělní konference ve Washingtonu tisková agentura AP.

Kandidát na prezidentské křeslo Donald Trump tvrdí, že je NATO zbytečný přežitek a OSN není přítelem demokracie

Uchazeč o Bílý dům také slíbil během svého proslovu, že bude vetovat každou snahu OSN nařídit židovskému státu Izrael svoji vůli. Prohlášení Donalda Trumpa již stačil zkritizovat tamější rabín Ohev Sholo, jenž médiím tvrdil, že je nutné se postavit proti nenávisti, jenž propaguje prezidentský kandidát.

(KPa, ca.cz, ac24.cz, Foto: R. Gino Santa Maria / Shutterstock.com)

Přejít nahoru