Asad

Asad: Poučení pro Sýrii? Západ nejedná čestně

Syrský prezident Bašár Asad tvrdí, že je pro Sýrii velkým ponaučením, že na západní země není žádné spolehnutí, nejednají čestně, nejsou upřímné a jejich politika se často rozchází s normami mezinárodního práva, tvrdí syrský prezident. I když to víme už dlouho, na Západ není žádné spolehnutí a je to poučení, které si budeme v Sýrii pamatovat, tvrdí syrský prezident. Při řešení jakéhokoliv problému, není možné se spoléhat na Západ, který nectí mezinárodní právo OSN, dodal Asad.

Čtěte dále: Sýrie plánuje s Ruskem založit na hranicích pás teroru, tvrdí Davutoglu

Každá hlava státu si musí vybírat přátelské země, protože s těmito zeměmi lze jednat nejrychleji a s co nejmenšími ztrátami, komentuje situaci na blízkém východě syrský prezident během rozhovoru pro Sputnik. Syrský prezident také poznamenává, že by nepřál žádnému státu, aby si prošel tím, čím si musela v posledních měsících projít válkou zničená Sýrie. I když syrská armáda hlásí každým dnem úspěchy v boji proti teroristům, Islámský stát nadále ničí Sýrii a celý blízký východ svojí činností.

Syrský prezident Bašár Asad: Nepřeji žádné zemi, aby si prošla tím, čím si musela projít v minulosti Sýrie

Sýrie má za sebou nelidské zkoušky, bohužel v dnešním světě neexistuje mezinárodní právo nebo morálka v politice. Na celé Zemi se může kdykoliv stát doslova cokoliv, doplňuje syrský prezident.

(KPa, ca.cz, ac24.cz, Foto: Khairul Effendi / Shutterstock.com)

Přejít nahoru