Brazílie

Brazílie varuje před teroristickým útokem během olympiády

Brazílie varuje celý svět před nadcházející olympiádou, jenž bude zahájena 5. srpna letošního roku. Brazilské úřady se obávají teroristických útoků ze strany radikální skupiny Islámský stát, jelikož v zemi roste počet lidí, kteří sympatizují s praktikami této radikální skupiny z blízkého východu. Před hrozbou teroristických útoků během nadcházejících olympijských her varoval ředitel protiteroristické sekce brazilské služby. Radikálové z Islámského státu začínají verbovat nové členy z uprchlických táborů po celé Evropě, sympatizanti s IS v Brazílii jsou však pro tajnou službu překvapením.

Brazílie varuje před možnými teroristickými útoky ze strany IS během nadcházejících olympijských her

Luis Alberto Sallaberry tvrdí, že útoky teroristů z Islámského státu v jiných zemí a čím dál více sympatizantů s těmito praktikami zvyšují možnost teroristického útoku během nadcházejících olympijských her v Brazílii, informuje zpravodajská agentura AP. Sallabarry se takto vyjádřil během minulého týdne, kdy se konala konference o veřejné bezpečnosti během olympijských her ve městě Rio de Janeiro. Byla zmíněna také zpráva z minulého roku ze sociální sítě Twitter, kde se objevily výhrůžky, jenž je třeba brát vážně, tvrdí Sallaberry.

Čtěte dále: Agentura Frontex potvrdila to, čeho se všichni obávají

Výhrůžky na síti Twitter sdílel muž z Francie, který podle dostupných informací konvertoval k islámu. Maxime Hauchard tvrdí, že je Brazílie dalším cílem teroristů z Islámského státu.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Cryptocoinsnews)

Přejít nahoru