David Cameron

David Cameron věří v setrvání Británie v Evropské unii

Britský premiér David Cameron se během konference s americkým prezidentem vyjádřil k případnému setrvání Velké Británie v Evropské unii, o kterém se bude rozhodovat v letošním roce v nadcházejícím referendu. Americký prezident Barack Obama navštívil v minulých dnech Velkou Británii a k této příležitosti se vyjádřil k případnému oddělení Velké Británie z Evropské unie. Pro Velkou Británii bude nejlepší, když povede silnou Evropu v rámci EU, komentoval aktuální dění v Británii americký prezident Barack Obama.

Britský premiér David Cameron považuje za nejlepší rozhodnutí setrvání Velké Británie v Evropské unii

Britský premiér komentuje členství země v EU jako mocný nástroj, který Británii napomáhá k dosáhnutí prosperity a bezpečnosti, kterou lidé žijící ve Velké Británii potřebují. Myslím si, že je nutné zůstat věrni těmto hodnotám a vytrvat u našich přátel a spojenců v Evropě i ve světě, dodal britský premiér. Británie musí nadále vést silnou Evropu v rámci EU, tvrdí prezident Spojených států Obama.

Čtěte dále: Eurokomisař: Pokud vystoupí Velká Británie z EU, bude to katastrofa!

Jak uvedla agentura AP, v zájmu Spojených států je neustálé sílící moc Velké Británie i v rámci Evropské unie. Jak však zdůraznil šéf Bílého domu, rozhodující hlas budou mít občané Británie, kteří o budoucnosti země rozhodnou 23. června tohoto roku.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru