Rakouský biskup odmítá stavění plotu proti uprchlíkům

Rakouský biskup se nedávno vyjádřil ke stavění plotů na rakouských hranicích, se kterým zásadně nesouhlasí, jelikož tato opatření nepřinášejí žádná řešení v uprchlické krizi. Samotný rakouský biskup tvrdí, stejně jako mnoho dalších odborníků na současnou krizi na blízkém východě, že se musí řešit kořen problému, jenž je v tomto případě Islámský stát, který na blízkém východě bojuje se syrskou armádou. Diecéza Eisenstadt v této souvislosti komplikuje práci rakouských úřadů, jelikož nepovolil stavbu plotů na pozemcích, které patří církvi.

Rakouský biskup Diecéza Eisenstadt zakázal rakouským úřadům výstavbu plotu na území tamější církve

Jelikož se pozemky rakouské církve nacházejí v místech, kde měla v plánu rakouská vláda umístit ploty proti nelegálním migrantům, biskup Diecéza Eisenstadt Krajské policejní správě zakázal na pozemku církve ploty stavět. Rakouská vláda se proti tomuto rozhodnutí nemohla bránit, takže je u hranic s Maďarskem u obce Moschendorf v plotě mezera dlouhá několik metrů. Jak uvedl biskup pro rakouské noviny, přes přilehlé město se dostalo do Rakouska již 200.000 uprchlíků, kterým byla nabídnuta humanitární pomoc.

Čtěte dále: Bývalý agent CIA přiznává: Obama vytvořil IS, aby se dostal do Sýrie

Stavění plotu nepřináší žádné řešení v problému s migranty, obhajuje svoje rozhodnutí biskup. V minulém roce se do Evropy dostalo více než milion uprchlíků, kteří prchají před válkou na blízkém východě.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Spectral-Design / Shutterstock.com)

Přejít nahoru