Merkelová

Merkelová brzy navštíví turecko-syrský utečenecký tábor

Německá kancléřka Angela Merkelová v následujících týdnech navštíví spolu s dalšími představiteli z Evropské unie uprchlický tábor, který se nachází na hranicích mezi Sýrií a Tureckem, které je aktuálně doslova přeplněné žadateli o azyl z blízkého východu. Návštěva uprchlického tábora ze strany německé kancléřky vyjadřuje podporu sporné migrační dohody, ktera vstoupila v platnost mezi Tureckem a Evropskou unií již před měsícem. Oznámení o návštěvě uprchlické tábora mezi Tureckem a Sýrií přišlo v době, kdy přicházejí otázky na zákonnost dohody mezi Evropskou unií a Tureckem.

Německá kancléřka Angela Merkelová spolu s dalšími politiky navštíví uprchlický tábor mezi Tureckem a Sýrií

Na základě výše zmíněné smlouvy mezi Tureckem a EU jsou žadatelé o azyl, kteří nedostanou azyl v Řecku, deportování zpět do Turecka. Několik lidskoprávních skupin však tyto praktiky Evropské unie ostře kritizuje, jelikož není Turecko považováno za bezpečné místo, kde by měli být žadatelé o azyl z blízkého východu umístěni.

Čtěte dále: Evropská unie plánuje měsíčně přijmout 1100 uprchlíků ze Sýrie

Turecko však před příletem činitelů z Evropské unie varovalo o možném zrušení dohody, pokud nebudou dodrženy požadavky o bezvízovém cestování tureckých občanů do Evropské unie. Uprchlický tábor navštíví také předseda Evropské rady Donald Tusk a předseda Evropské komise Frans Timmermans.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru