Radikalizace

Francii hrozí radikalizace muslimských vojáků a policistů, varuje Gatestone Institute

Francii aktuálně hrozí radikalizace muslimských vojáků a policistů, kteří mohou reálně ohrozit tamější obyvatelstvo, varuje Gatestone Institute. Pro Francii je radikalizace muslimů v zemi opravdu vážným problémem, který musí tamější vláda vyřešit. Podle tamějších zdrojů se na území Francie pohybuje přibližně 8250 radikálních islamistů, což představuje padesátiprocentní nárůst během jediného roku. O alarmujících číslech informovalo francouzské ministerstvo vnitra, které disponuje tajným seznamem, na kterém jsou jména všech radikálních islamistů, kteří by se měli aktuálně nacházet na území Francie.

Francie se obává radikalizace muslimských vojáků a policistů! V zemi se pohybuje více než 8 tisíc radikálů

Někteří radikální islamisté měli z Francie dokonce odcestovat na blízký východ do Sýrie, kde se měli tito muži přidat k teroristům z Islámského státu. Ostatní se infiltrovali do všech úrovní francouzské společnosti, včetně policejních a armádních sborů. Tajná zpráva unikla ministerstvu a byla následně veřejnosti zveřejněna deníkem Le Parisien, který informuje o možných sedmnácti policistech, kteří se během minulých let radikalizovali.

Čtěte dále: Islámský stát připravuje teroristické útoky na evropské pláže

Tito policisté byli dokonce přistiženi, když odmítli držet minutu ticha za oběti nedávných teroristických útoků v Paříži. Tito lidé, kteří jsou ozbrojeni a mají přistup do policejní databáze, tak ve Francii vzbuzují vlnu obav z možných útoků.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru