Spojené státy evropské

Evropští ministři plánují vytvořit Spojené státy evropské

Evropští ministři projevili snahu o vytvoření federálního svazku, který by měl nést název Spojené státy evropské, jenž odporuje snaze britského premiéra Davida Camerona, který se i přes nadcházející referendum o odchodu z EU snaží zachovat vztahy mezi Vekou Británií a Evropskou unií. O plánech na vytvoření federálního svazku se hovořilo již v polovině minulého roku, když se během schůzky evropských ministrů a předsedů parlamentu zemí Německa, Francie, Itálie a Lucemburska plánovalo vytvoření federální Evropy. Návrhy na vytvoření federální unie států budou předloženy během schůzky v Lucembursku za měsíc.

Evropští ministři plánují vytvořit Spojené státy evropské, které odporují snaze britského premiéra ke vztahu k EU

Podle vyjádření z Evropské unie se jedná o nový impulz v integraci, který EU aktuálně potřebuje. Současná situace v Evropě nabízí příležitost na politickou integraci, která povede k federální unii států. Integrace musí být komplexní, hlubší a neměla by být omezena na hospodářské a fiskální záležitosti.

Čtěte dále: Evropská unie plánuje měsíčně přijmout 1100 uprchlíků ze Sýrie

Kdo se však staví proti vzniku tohoto uskupení je Velká Británie a britský premiér David Cameron, podle kterého bude země vždy stát proti vzniku “těsnější” unie. Vůdce dolní sněmovny Chris Grayling tvrdí, že Evropa směřuje k vytvoření jedné vlády.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru