Členské země

Rozhodnuto! Členské země musí podle eurokomisaře začít přijímat 6000 uprchlíků měsíčně

Jak uvedl komisař Evropské unie Dimitris Avramopulos, přijímání uprchlíků dále do Evropské unie je nevyhnutelné, hrozí totiž zkolabování celého systému. V souvislosti s přijímáním uprchlíků v Evropské unii rozhodla Evropská komise o tom, že musí členské země Evropské unie začít přijímat přibližně 6 tisíc uprchlíků za měsíc.

Evropská komise rozhodla! Členské země Evropské unie musí začít přijímat 6 tisíc žadatelů o azyl za měsíc

Jak potvrdil během svého vyjádření Dimitris Avramopulos, tímto způsobem bude odlehčena situace v Řecku a systém, kterému hrozí zhroucení. Když budou členské země Evropské unie přijímat 6 tisíc žadatelů o azyl měsíčně, bude za dva roky podle předběžných plánů z Řecka přepraveno přibližně 160 tisíc žadatelů o azyl. Situace se však netýká pouze Řecka, ale také Itálie, která bude vysílat uprchlíky dále do Evropské unie.

Čtěte dále: Pašeráci uprchlíků byli úspěšně dopadeni na území Maďarska

Rozhodnutí Evropské unie však není žádným překvapením, jelikož se o těchto číslech hovořilo již v polovině minulého roku, kdy byla schválena dohoda, jenž však nebyla do dnešních dnů dodržena. Do dnešních dnů mělo být z Řecka a Itálie převezeno méně než 900 uprchlíků.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com)

Přejít nahoru