Pašeráci uprchlíků

Pašeráci uprchlíků byli úspěšně dopadeni na území Maďarska

Maďarská policie úspěšně dopadla během několika minulých hodin pašeráky uprchlíků. Policejní jednotka narazila na vozidlo s pašeráky, které v brzkých ranních hodinách obklíčila a muže z vozidla zatkla za podezření pašeráctví nelegálních migrantů z blízkého východu. Jak uvádějí dosavadní zprávy maďarské policie, mělo se jednat o pašeráky z Velké Británie a Indie. Podezřelí jsou dva Britové a jeden muž z Indie, kteří jsou obviněni z pokusu o nelegální přepravu přibližně deseti migrantů do Rakouska.

Pašeráci uprchlíků byli dopadeni maďarskou policií při pokusu dopravit nelegální migranty do Rakouska

Dokud Maďarsko v minulém roce neuzavřelo svoje hranice, bylo hlavní destinací pro stovky tisíc migrantů, kteří utíkají před válkou a chudobou z Afriky a blízkého východu Německo. Uzavření hranic na Maďarské straně značně zkomplikovalo cestu migrantům a byli tímto krokem nasměrováni do Chorvatska a Slovinska, které také přistupují k ochraně hranic. Migrantům nezbývá nic jiného než v malých skupinkách překračovat nelegálně ploty na hranicích.

Čtěte dále: Uprchlíci vyhledávají po uzavření hranic nové cesty do Evropy

Policie dokázala zadržet už při pokusech překročit nelegálně hranice desítky uprchlíků. Bohatší uprchlíci se snižují k zaplacení pašeráka, který slibuje převezení za hranice Evropské unie. Příkladem může být 34- letý Ind, který byl zadržen při jízdě do Rakouska, kam přepravoval uprchlíky ze Somálska a Pákistánu. Na video ze zatčení se můžete podívat ZDE.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kv.sk)

Přejít nahoru