Islámský stát

Islámský stát vyzývá k útokům na úřad německé kancléřky a letiště v Německu

Islámský stát a jeho stoupenci vyzývají v jednom ze svých posledních videí muslimy v Německu k násilí vůči nepřátelům Allaha, přičemž jedna z fotografií ve videu odhaluje militanta hledícího na letiště v Kolíně, u které bylo v němčině napsáno: “To, co dokázali Tvoji bratří v Belgii, dokážeš i Ty!” Islamisté tak vyzývají svoje stoupence k podobným útokům, které se odehrály před několika dny v Bruselu a měly za následek desítky obětí a stovky zraněných.

Čtěte dále: Vítězství syrské armády v Palmýře staví Obamu do svízelné situace

Jeden ze snímků na videu dokonce nabádá islamisty k útoků na německé úřad, ve kterém aktuálně působí německá kancléřka Angela Merkelová. O znepokojivé zprávě z blízkého východu informovala zpravodajská agentura Reuters s odvoláním na zprávu monitorovací skupiny SITE. Na jisté fotomontáži je zviditelněn berlínský úřad německé kancléřky Angely Merkelové, který je v plamenech a před budovou stojí bojovník Islámského státu a tank s titulkem: “Německo je bojištěm.”

Islámský stát v jednom ze svých videí nabádá muslimy v Německu k zahájení boje proti nepřátelům Allaha

Na sociálních sítích před několika dny kolovalo celkem pět takových fotomontáží, přičemž všechny nesly značku skupiny al-Furát, která spolupracuje a je spřízněná se skupinou Islámský stát.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru