Násilí

Krvavé násilí na norské střední škole! Terčem uprchlického gangu jsou mladí Norové

Video natočené v šatně střední školy v norském Trondheimu rozvířilo diskuze o důvodech napadení norského studenta.

Podle serveru LiveLeak.com byl vylákán do šaten “gangem přistěhovalců z Afriky a Středního východu. Tam byl ponižován a nakonec zmlácen.” Mainstreamová média podle serveru “nezmiňují skutečnost, že pachatelé byli právě přistěhovalci a obětí byl Nor.” Útočníci mu zlomili nos a má otřes mozku.

Násilí na norské střední škole bylo zachyceno na video! Terčem gangu jsou mladí Norové

Server Trondelag.no včera zveřejnil reakci norské policie. K incidentu mělo dojít minulý čtvrtek na střední škole, kdy “skupina kluků vylákala jednoho ze studentů do šaten a poté ho jeden z nich napadl.” Zatím není jasné, co bylo důvodem napadení, údajně se ale nejedná o jejich první násilný delikt.

Video se rozšířilo na sociálních sítích a teprve potom zahájila policie celé vyšetřování. Ředitelka školy Nina Hosethová uvedla, že “je celým násilným incidentem šokovaná.” Učitelé podle ní hovořili se studenty o celém napadení i o tom, že by video neměli dál šířit, protože je příliš “děsivé”.

Policie má k dispozici několik podobných videí, která kolují mezi násilníky v Trondheimu, a všechna jsou natočená podle stejného vzoru. Gang si nejdřív vybere svoji oběť a potom na ní zaútočí. Videa si potom sdílí na internetu.

“Musíme nazývat věci pravými jmény – je to gang. Pracuje takhle po celou dobu – obvykle útočí u nočních klubů, ale teď útočí i ve škole. Všichni členové gangu jsou cizinci a oběťmi jsou vždy mladí norští muži,” řekl státní zástupce pro deník Dagbladet.

Server vg.no dnes informoval, že jeden z útočníků, 18ti letý mladík “cizího původu” je podezřelý z celkem šesti podobných útoků, ale svoji vinu popírá a na svoji obhajobu uvádí, že “jednal v sebeobraně.” Podle policie je podezřelý i z ozbrojeného přepadení.

Video, na kterém, na rozdíl od mainstreamových médií, nejsou zakryty tváře útočníků, svědčí o něčem jiném, než tvrdí násilník: Stejné video ze serveru dagbladet.no

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru