Politický skandál

Politický skandál v Turecku: Na internátech byli zneužíváni chlapci

Tureckem aktuálně otřásá politický skandál, ve kterém figuruje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Na internátech, které jsou spojovány s Erdoganem, byli zneužíváni mladí chlapci ve věku 12 až 14 let. Během tohoto týdne soud již obvinil 54- letého učitele, který měl podle dosavadních informací zneužívat mladé chlapce. Turecký soud vyměřil obviněnému muži neuvěřitelných 508 let a tři měsíce ve vězení. Podle deníku iDnes vyvolal v Turecku případ k překvapení velkou pozornost a vyvolal politický skandál, ve kterém figuruje výše zmíněný turecký prezident.

Tureckem otřásá politický skandál ve kterém figuruje Erdogan! Na internátech zneužíval učitel mladé chlapce

Muž, který byl soudem označen iniciály M. B. měl podle tamějších zpráv zneužívat chlapce ve věku 12 až 14 let celé tři roky. Během tří let se mělo jednat o přibližně 10 chlapců, kteří navštěvovali tamější muslimskou nadaci. Proč však v Turecku vyvolalo obvinění a následně odsouzení muže takový poprask? Nadace, ve které studovali zneužívaní chlapci totiž patří podle informací turecké vládní Straně spravedlnosti a rozvoje (AKP).

Čtěte dále: Erdogan: Islamofobie musí být uzákoněna jako zločin

Zatčení proběhlo na základě stížnosti rodičů chlapců, kteří byli zneužiti. Učitel se měl přiznat pod policejním nátlakem a během soudního řízení tvrdil, že sexuální vztahy měli ve skutečnosti chlapci mezi sebou. Lidé v Turecku kritizují tureckou vládu, kterou obviňují z krytí nadace.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: thomas koch / Shutterstock.com)

Přejít nahoru