Orbán

Orbán: Brusel hodlá do Evropy přivést miliony uprchlíků

Maďarský premiér Viktor Orbán varuje před úmysly Bruselu a maďarských socialistů, které je třeba podle vyjádření maďarského politika zastavit. Evropská unie plánuje dovést do Evropy miliony lidí z blízkého východu a severní Afriky. Ve svém pravidelném rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlasovou stanici Kossuth Rádió maďarský premiér Viktor Orbán prohlásil, že je třeba zastavit úředníky z Bruselu a jejich spojence maďarské socialisty, kteří plánují do Evropy přivést miliony žadatelů o azyl z blízkého východu.

Premiér Viktor Orbán: Musíme zastavit Brusel a maďarské socialisty! Chtějí v Evropě miliony uprchlíků

V Maďarsku se také hovořilo o novém návrhu s názvem Schengen 2.0, který navrhl samotný maďarský premiér. Jak uvedl pro agenturu TASR mluvčí maďarské vlády Zoltán Kovács, návrh se k uprchlické krizi staví z úplně jiného úhlu, než samotná Evropská unie, která nedokázala během minulého roku korigovat masy běženců, kteří nelegálně vstoupili na území EU.

Čtěte dále: Evropa není svobodná a je nám zakázáno hovořit pravdu

Jak okomentoval situaci mluvčí maďarské vlády Zoltán Kovács, návrh Schengen 2.0 reprezentuje postoj maďarské vlády a celého Maďarska vůči uprchlické krizi a krokům politiků z Bruselu. V současné době je důležité věnovat se ochraně hranic Evropské unie a řešit příčiny, které migrační krizi způsobily, tvrdí Kovács.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Ondrej Deml / Shutterstock.com)

Přejít nahoru