Popocatépetl

Otřesy po celé Zemi pokračují! Mexická Popocatépetl se opět probudila

Schyluje se na Zemi k další přírodní katastrofě nebo dokonce ke konci světa? Na celé Zemi se množí četná zemětřesení, dokonce v místech, které nejsou pro tento jev typická. Příkladem může být nedávné zemětřesní na území Rakouska, několik kilometrů od centra Vídně. Rakousko zasáhlo zemětřesní o síle 4,4 stupně Richterovy škály, které bylo podle mnoha svědků cítit až na území České republiky. Další varovné zprávy přicházejí z Mexika, kde se probudila jedna z nejvíce nebezpečných sopek v celé zemi, Popocatépetl.

Blíží se konec světa? Mexická Popocatépetl se probudila! Po celé zemi jsou evidována mnohačetná zemětřesení

V blízkosti mexické Popocatépetl žije více než 25 milionů lidí, přičemž většinu tvoří obyvatelstvo města Ciudad de México. Po probuzení, které došlo v časných ranních hodinách, se vědci obávají další vulkanické činnosti, která tak ohrožuje desítky miliony životů. Dalším varovným znamením jsou zemětřesení, jenž se odehrála v Japonsku nebo Ekvádoru, které si vyžádaly stovky obětí.

Čtěte dále: Supervulkán Yellowstone praská. Začátek apokalypsy?

Vědci také evidují erupce v americkém Yellowstonu, který svojí činností ohrožuje celé Spojené státy. Vědci z Indie se domnívají, že mohou následovat zemětřesení o síle 8 až 9 stupně Richterovy škály, které se mohou odehrát doslova kdekoliv po celé Zemi. Na vině jsou podle vědců tektonické desky, které se u Indie daly do pohybu.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru