Řecko

Řecko: Musíme postavit mešitu, jinak budeme čelit radikalizaci muslimů

Řecko, jenž přijímá každým dnem tisíce žadatelů o azyl z blízkého východu oznámilo plán na boj proti radikalizaci muslimů, kteří se v zemi díky uprchlické krizi vyskytují ve větším množství a postaví mešitu v hlavním městě, která má podle řeckých úřadů této radikalizaci muslimů zabránit. Radikální islám, jenž je typický v několika zemích na blízkém východě, je velice nebezpečný a Řecko se rozhodlo tuto situaci řešit opravdu nevšedním způsobem, který se setkal s vlnou odporu.

Řecko bojuje proti radikalizaci nově příchozích muslimů z blízkého východu a postaví mešitu v Aténách

Každým dnem se kvůli absenci mešity a imáma v hlavním městě Řecka zvyšuje risk nárůstu radikálních muslimů, komentuje kroky řeckých úřadů zástupce z Ministerstva školství a náboženských záležitostí pro řecký deník “Kathimerini”, jenž chtěl zůstat v utajení. V Řecku se však nejedná o první snahu řeckých úřadů postavit v hlavním městě mešitu. Země se již v roce 2006 zavázala, že v hlavním městě postaví mešitu a zaměstná oficiálního imáma, jenž by dohlížel na mešitu. Projekt byl však po vlně odporu zastaven, alespoň do dnešních dnů.

Čtěte dále: Švédsko eviduje nárůst útoků na uprchlíky

Řecko, které se aktuálně topí v dluzích a musí zároveň přijímat velké počty uprchlíků z blízkého východu a severní Afriky, tak čeká nelehká situace.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru