Senátoři

Senátoři v USA žádají Obamu, aby odtajnil dokumenty o pádu dvojčat

Dozvíme se pravdu o pádu dvojčat nebo teroristický útok v New Yorku, který je “oblíben” zejména u konspiračních teoretiků, zůstane pohřben spolu s ruinami věží? Senátoři ze Spojených států žádají, aby americký prezident Barack Obama zveřejnil na veřejnosti utajované dokumenty, které odhalují pravdu ohledně pádu dvojčat z roku 2001. Senátorka za stát New York Kirsten Gillibrandová a bývalý senátor požadují uveřejnění zprávy z 11. září, aby se ujasnila úloha Saúdské Arábie při útoku na obchodní centrum.

Senátoři za stát New York požadují uveřejnění tajných dokumentů týkající se teroristických útoků z 11. září

Zpráva o teroristických útocích z roku 2001 obsahuje více než 800 stran, přičemž posledních 28 stran je do dnešních dnů utajeno. Poslední strany dokumentu jsou podle vlády Spojených států označovány jako přísně tajné, senátoři však trvají na jejich odtajnění pro veřejnost z celého světa. Během interview pro televizní stanici CBS News potvrdil Bob Grem, jenž se podílel na vypracování zprávy, že se na posledních stranách nachází pravda o tom, kdo pomáhal teroristům ze Saúdské Arábie získat pilotní výcvik.

Čtěte dále: National Interest: Spojené státy musí zvážit odchod z NATO

Senátorka za stát New York také doufá, že budou utajované dokumenty odtajněny dříve, než americký prezident Barack Obama odcestuje do Saúdské Arábie.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Anthony Correia / Shutterstock.com)

Přejít nahoru