Sociální protest

Sociální protest se ve Francii začíná měnit v masové hnutí

Vládní reforma pracovního práva, kterou francouzská vláda připravila ke schválení zvedla vlnu nevole mezi obyvatelstvem, které připravilo sociální protest ve většině velkých francouzských měst, jenž se začíná měnit v masová hnutí. Francouzská města jako je Paříž, Marseille a další se začínají pomalu podobat New Yorku v dobách protestů Occupy Wall Street 2011. Národní protestní hnutí, jenž nese název Nuit Debout, začíná v Paříži získávat na síle.

Sociální protest ve Francii se začíná měnit v masové hnutí! Lidé protestují proti reformě pracovního práva

V Paříži získalo výše zmíněné hnutí pozornost několika tisíců obyvatel a někteří lidé začínají srovnávat podobnost hnutí s tím z New Yorku, jenž získalo ve Spojených státech ohromný rozmach. Jak uvedla ruská televize RT, aktivisté a příznivci hnutí ve Francii ostře vystupují proti rozhodnutí vlády a její reformě pracovního práva. Snažíme se vytvořit hnutí proti kapitalismu, které bude také bojovat proti Hollandovi, jenž dělá politiku značně opačnou, tvrdí levicový protestující.

Čtěte dále: Praha zažila protesty proti migraci, došlo k několika potyčkám

Protestní hnutí bojuje proti kapitalismu, jelikož běžní lidé trpí a bohatí ne, komentoval situaci ve Francii jeden z demonstrantů. Korporace v čele s finančním sektorem si podrobily demokracii a zavedly ji do slepé uličky, tvrdil novinářům další z rozhořčených Francouzů.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com)

Přejít nahoru