Uprchlík

Uprchlík z Iráku bude v Rakousku souzen za znásilnění malého chlapce

Uprchlík z Iráku začal být od včerejších dnů souzen za trestný čin, kterého se dopustil na konci minulého roku, když měl v jedné z vídeňských plováren znásilnit teprve desetiletého chlapce, který musel být po aktu převezen na dětskou kliniku s rozsáhlými poraněními. Uprchlík měl mladého chlapce v prosinci minulého roku zamknout v jedné z kabinek na plovárně, kde byl chlapec následně sexuálně zneužit. Rakouské úřady během včerejších hodin předvedli mladého migranta z Iráku před soud, kde se bude podle stanice ORF zpovídat i z dalších sexuálních trestných činů.

Mladý uprchlík z Iráku stanul v Rakousku před soudem, který rozhodne o trestu pro mladého recividistu

Uprchlík měl podle tamějších zdrojů přicestovat do země v polovině minulého roku po takzvané balkánské trase. Imigrant navštívil plovárnu s dalším uprchlíkem, který bydlel v Rakousku již delší dobu a dělal mladíkovi z Iráku tlumočníka. Teprve dvacetiletý žadatel o azyl z blízkého východu tak bude s největší pravděpodobností odsouzen k několika letům ve vězení.

Čtěte dále: Rozhodnuto! Členské země musí začít přijímat 6000 uprchlíků měsíčně

První den soudního vyšetřování požádal uprchlík o odročení případu v souvislosti s požadavkem na vypracování psychiatrického posudku. V případě, že bude dvacetiletý mladík z Iráku obviněn, bude mu hrozit desetiletý trest. Sám migrant přiznává, že podlehl náruživosti, jelikož v té době neměl již čtyři měsíce sex.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Matteo Festi / Shutterstock.com)

Přejít nahoru