EU

Vstoupili jste svobodně do EU, takže budete respektovat její rozhodnutí, tvrdí Pittella

Pokud země vstoupila dobrovolně do EU, musí teď respektovat její rozhodnutí, vyjádřil se Šéf socialistů Gianni Pittella, jenž mířil tuto odpověď na Richarda Sulíka. Ten se během posledního jednání Evropského parlamentu ptal politika na bezmoc všech členských zemí Evropské unie, které i přes protesty občanů jsou nuceny přijímat uprchlíky a mají svázané ruce. Richard Sulík se zeptal šéfa socialistů, co má země udělat v souvislosti s povinnými uprchlickými kvótami, když většina obyvatel v dané zemi s tímto přijímáním žadatelů o azyl nesouhlasí.

Šéf socialistů Gianni Pittella za velkého ohlasu dalších politiků komentoval postoj EU k členským zemím unie

Europoslanec Richard Sulík se v několika minulých dnech zeptal šéfa evropských socialistů, zda je ochoten přijmout fakt, že bude trestat občany zemí, kteří odmítají uprchlické kvóty a co mají zastupitelé samotné země v Evropské unii udělat, když drtivá většina obyvatel odmítá žít spolu s dalšími sta tisíci uprchlíky z blízké východu a severní Afriky. Mají země ignorovat vůli vlastního obyvatelstva? Odpověď šéfa evropských socialistů však Sulíka zaskočila.

Čtěte dále: Evropská unie je velkou hrozbou, píší média v Británii

Samozřejmě, říkám Vám to na rovinu, jakmile země svobodně, opakuji svobodně vstoupila do Evropské unie, je povinna respektovat její rozhodnutí, komentuje otázku europoslance Sulíka Gianni Pittella. Na zmíněné video z jednání Evropského parlamentu se můžete podívat ZDE.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru