Václav Klaus

Václav Klaus: Evropa se už dočista zbláznila

Bývalý prezident České republiky se vyjádřil k aktuální situaci v Evropě, která si podle euroskeptika o migrační vlnu již dlouho “koledovala”. Ale nebyla to podle Václava Klase pouze uprchlická krize a zástupy migrantů z blízkého východu, kteří způsobili krizi v Evropské unii. Evropská unie již dlouhou dobu ignorovala problémy, což vyústilo v aktuální situaci v Evropě. Jsem přesvědčen, že se Evropa nenachází pouze v uprchlické krizi, ale v krizi daleko širších rozměrů, konstatoval současnou situaci v Evropě euroskeptik Václav Klaus.

Euroskeptik a bývalý prezident České republiky Václav Klaus okomentoval současné dění v Evropské unii

Všeobecný úpadek Evropy může mít vliv na spuštění masové migrace do Evropy, jelikož se EU zmítá již dlouhou dobu v problémech, tvrdí bývalý prezident. Krize, jak ji v současné době pociťujeme, se pomalu vytvářela v průběhu minulých let a dláždila cestu současné uprchlické krizi, které jsme svědky dnes, tvrdí Klaus.

Čtěte dále: Klaus: Němci již dlouho dopředu plánovali vyslání migrantů do Česka

Bývalý prezident uvedl několik důvodů, které mohou za současnou krizi. Prvním důvodem je podle Klause “úspěšné zdiskreditování” a opuštění od tradičních hodnot. Dalším důvodem je podle Klause přijetí souboru lidských práv, které označuje Klaus za nezodpovědné a utopické a tvrdí, že se v podstatě jedná o antihumánní doktrínu.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: yakub88 / Shutterstock.com)

Přejít nahoru